Tandlæge på Amager, Kastrup

V/Otto Fogemann
Amagerbrogade 245
2300 København S.
32 50 68 00

Online Booking

Erhvervspartner mod kræft - logo

Vi tager imod Mobile Pay betaling

Tandproteser

Hvad er en protese?

Det er de færreste, der har mulighed for at bevare alle deres naturlige tænder livet ud. Årsagerne kan være mange. Det kan skyldes store huller, parodontitis eller medfødt tandmangel, etc. manglende tænder kan volde store problemer, og her kan en protese være en god løsning på problemet.

En protese er en ”kunstigt fremstillet tand”, der fremstilles i naturtro farver og former, så den kommer til at blive næsten identisk med de naturlige tænder, den skal erstatte. Tandproteser er en løsning, som vi har hjulpet mange patienter med hos Tandlægerne Sundbyvester Plads. 

Typer af proteser

Overordnet set findes der to typer af tandproteser: Hel –og delproteser:

  • Delprotese: En delprotese kan erstatte en eller flere tænder. Den fungerer ved, at den sætter sig fast på de resterende tænder ved hjælp af bøjler, og hæfter sig derved godt fast i munden. Selv hvis du kun har ganske få tænder tilbage, kan en delprotese hæfte sig fast, og den er derfor utrolig funktionel. 

  • Helprotese: En helprotese er nødvendig, hvis du ingen naturlige tænder har tilbage. Modsat delprotesen, har helprotesen ingen tænder at hæfte sig på, hvorfor den bliver fremstillet på en anden måde. Protesen fremstilles, så den i overmunden suger sig fast i ganen, mens den i undermunden ligger løst på gummen og kun bliver holdt fast af kinderne og tungen. Fordi helprotesen ikke kan hæfte sig ligeså godt fast i munden som delprotesen, vil den virke mere løs, og det kan kræve tilvænning og regulering at få den til at føles tilpas. Netop dette er grunden til, at vi- igennem dialog med dig finder den bedste løsning for dig

For at få den bedste oplevelse, er det vigtigt at protesen er af høj kvalitet. En god kvalitet øger holdbarheden af protesen og funktionaliteten bliver også betydeligt bedre. Hos tandlægerne Sundbyvester Plads bruger vi primært lokale, danske teknikere som vi har arbejdet sammen med i mange år, de har det korrekte udstyr og vi stoler på deres håndværk. På den måde sikrer vi, at vores patienter får proteser af den højeste kvalitet. 

Proteserne skal tjekkes jævnligt

Det er vigtigt at få regelmæssige eftersyn af tandlægen, når man har fået en protese. Det kan være nødvendigt med efterjusteringer for at sikre, at protesen fortsat sidder ordentligt. Vi har hjulpet mange patienter med en proteseløsning og de efterfølgende eftersyn, og vi hjælper også meget gerne dig. 

 

Tandprotese Delproteser       Tandprotese Helproteser